De Bloemhof

Oproep aan alle leden!

Afgelopen jaar is bij alle tuinders het gras in de slootkant gemaaid. Daarbij zijn werkploegen constant in de weer om de wilde bramen in de groensingel van de tuinen te verwijderen. Dit levert een dermate hoge werkdruk op voor de werkploegen (en de mensen die daarin deelnemen) en vrijwilligers dat de tuincommissie daarvoor tuinders actief vraagt het volgende te doen.

Elke tuinder dient in zijn of haar groenstrook alle wilde bramen te verwijderen komende maanden. Normaals gesproken dienen tuinders alleen de eerste meter van de groensingel schoon te houden, en het andere deel van de singel met rust te laten. Voor deze keer wordt een uitzondering gemaakt om buiten de eerste meter van de groenstrook activiteiten te verrichten, namelijk het verwijderen van de bramen met wortel en al! De bramen kunt u deponeren op de takkenwallen.

Elke tuinder dient in zijn of haar slootkant het gras, over de betonnen beschoeiing hangend, te verwijderen. Het gras vanuit de slootkant hangt steeds verder over de randen heen waardoor slootvuil blijft hangen. In de zomer voorkomt dit een goede doorstroming als weinig water wordt aangevoerd wat een negatief effect heeft op het waterleven en de waterkwaliteit. Het gras over de slootkant heen kan worden geknipt met een grasschaar. Advies vanuit de tuincommissie is om dit gras met een spade of schep af te snijden tot aan de rand van het betonwerk. Afgestoken gras kunt u op de composthopen deponeren.

De tuinkeuringscommissie zal zorg dragen voor het toetsen in hoeverre tuinders aan bovenstaande twee oproepen gehoord hebben gegeven. Vanaf half november zal hiervoor een keuring worden uitgevoerd.

Mocht u onvoldoende in staat zijn aan bovenstaande verzoeken te voldoen dan vragen wij u contact op te nemen met de tuincommissie via het email adres: www.tuincommissie@debloemhof.nl Indien u niet beschikt over een mailadres dan kunt u een notitie achterlaten in de postbus welke aan de kantine is bevestigt.