De Bloemhof

Voor iedereen een parkeerplek

Op het parkeerterrein van Volkstuinvereniging “De Bloemhof” in Leiderdorp is vandaag werk gemaakt van het parkeerterrein. Scheefparkeerders en blokkeertuinders krijgen geen kans meer op deze parkeerplaats! Doel van deze opknapbeurt is de toenemende druk van tuinders die met de auto willen komen naar ons complex en daarin heeft het bestuur besloten om te ondersteunen.

Vele tuinders komen regelmatig met de fiets of auto naar ons complex toe om de tuinen te schoffelen of te oogsten of te genieten van de rust en natuur. Afgelopen jaar is geconstateerd dat de bestaande opstelplaats om fietsen te stallen te klein en onhandig was. Daarom is in het najaar gestart met het opknappen van deze opstelplaats en is in het voorjaar nieuwe bestrating en beplating aangebracht. Zolang er plek is in het rek (naast ons “eigen” bushokje) kunnen hier fietsen gestald worden. Het is ook mogelijk om de fiets voor een dagdeel voor het clubhuis te stallen.

Daarmee is nog geen oplossing aangebracht voor het parkeren van auto’s. Onze parkeerplaats is relatief klein maar voor de meeste dagen voldoende voor de tuinders die graag met de auto willen komen. Op sommige dagen (bijvoorbeeld de zaterdagen of met het grofvuil) is de ruimte beperkt en is het noodzaak dat tuinders de auto’s zoveel mogelijk netjes naast elkaar in parkeren. Voor een aantal tuinders is het onhandig als auto’s scheef worden geparkeerd omdat daarmee de parkeerplaats niet volledig wordt benut.

Het bestuur heeft gewerkt aan belijning op de parkeerplaats, om daarmee een zevental tuinders die gelijktijdig met elkaar de auto willen parkeren een plaats te bieden. Daarvoor is de bestaande bestarting op plekken vervangen door witte betonklinkers.

Met vriendelijke groet,


Het bestuur